4/05/2006

Jammer dat Big Mission niet doorging

Persoonlijk voor mij een zware teleurstelling om zo'n kans op het realiseren van een jeugddroom in rook te zien opgaan. Ondanks het feit dat dit natuurljk niet zomaar afgebroken wordt en 4 maanden na dit besluit, begin 2003, het catastrofale ongeval met de space shuttle Columbia gebeurde denk ik nog vaak aan wat ik allemaal had kunnen meemaken.
Hier vind je foto's, documenten, mailtjes e.d. die betrekking hebben op de aanvang en uiteindelijk het cancelen van het T.V. programma Big Mission.

Foto ondertekening akkoord einde Big Mission

nieuw spel Big Mission


D E T E L E G R A A F B I N N E N L A N D

Ruimtereis de hoofdprijsnieuwe Staatsloterijshow
door Marcel Frost

HILVERSUM - Een reis naar de ruimte wordt volgend jaar de spectaculaire hoofdprijs van de Staatsloterijshow. 'The Big Mission' is de naam van de nieuwe tv-formule, die Marc Klein Essink in februari presenteert.
Na een reeks van programma's wordt in de oudejaarsshow van 2002 bekend wie van de in totaal 4000 kandidaten daadwerkelijk gelanceerd wordt. De reis duurt ongeveer een etmaal en biedt de winnaar een unieke kijk op de aardbol.
De Staatsloterijshow zet hoog in met het nieuwe programma. In acht groots opgezette shows worden telkens uit 500 mensen middels een afvalrace een of twee kandidaten geselecteerd. De vragen zijn gerelateerd aan de ruimtevaart en middels een aantal proeven worden de deelnemers alvast voorbereid op hun isolement in het ruimteschip. Zo is er bijvoorbeeld een opdracht waarbij ze elkaar een injectie moeten toedienen...
Marc Klein Essink: "Na die shows is er een groep van acht tot twaalf mensen gevormd, die in de Verenigde Staten aan een opleiding tot astronaut begint. Hun conditie wordt zwaar op de proef gesteld tijdens zwaartekracht-experimenten in vliegtuigen en andere pittige testen. De Staatsloterijshow volgt hen in de daaropvolgende uitzendingen uiteraard op de voet."
Naar verwachting zal driekwart van de groep afvallen en blijven er uiteindelijk twee tot drie kandidaten over waaruit de kijker telefonisch zijn favoriet kiest. Mogelijk dat er in het programma ook een rol is weggelegd voor Nederlands eerste ruimtevaarder, Wubbo Ockels.
"Wij hebben geen zin mee te doen in de prijzenslag in de spelletjesshows. Je kan wel steeds de jackpot verhogen, maar dat gaat straks om bedragen die niemand meer kan bevatten. Wij zijn op zoek gegaan naar echte sensatie en denken dat met 'The Big Mission' te hebben gevonden", zegt Jan van Doorn van de Staatsloterijshow. "Onze leuze is volgend jaar dan ook: The sky is the limit."
De winnaar zal waarschijnlijk in oktober 2003 zijn reis door de ruimte maken. Voor de van oorsprong Zweedse tv-formule is internationaal veel belangstelling. Zo hebben ook de BBC, het Amerikaanse NBC, een Duitse en een Japanse zender het programma al gekocht. In Nederland zendt RTL 4 de door Endemol geproduceerde show uit.