4/29/2006

Eerste Nederlandse ruimtetoerist

kappeltje: nieuw spel Big Mission

Wie wordt de eerste Nederlandse ruimtetoerist?
De ontwikkelingen in de ruimtevaart gaan nog steeds als een raket. De laatste mijlpaal op dit vlak werd vorig jaar bereikt toen de allereerste ruimtetoerist, de zestigjarige Dennis Tito, twintig miljoen dollar neertelde om zijn jongensdroom uit te laten komen. Dit jaar is deze kans voor jou weggelegd! Dankzij de Staatsloterijshow, The Big Mission kan jij je laten selecteren voor een ruimtevaart. Je kunt je opgeven via de website www.bigmission.nl.

Op weg naar de hoofdprijs The Big Mission bestaat uit in totaal achttien afleveringen. In de eerste dertien staan er telkens 500 kandidaten aan de start. Per show wint één persoon een reis naar het opleidingscentrum van The Big Mission voor de daaropvolgende vier shows. Daarin vindt een afvalrace plaats middels een combinatie van spelelementen, kennisvragen, fysieke tests en onderdelen uit een astronauten opleiding. Voor de eerste afvallers zal het verblijf in het opleidingscentrum veertien dagen duren.

Jij beslist wie wint
De winnaar doet vier weken over het voltooien van alle opdrachten, van het oplossen van fysieke problemen in een ZERO-G (gewichtsloze) omgeving tot het verrichten van reparaties met gebruik van ruimtevaartgereedschap. De kijker beslist telefonisch tijdens de live-uitzending op 16 september 2003 wie de uiteindelijke winnaar wordt. Hij of zij verzekert zich van een ticket dat recht geeft op een passagiersplaats op een sub-orbital-flight zodra deze operationeel is.

Wachten of geld?
Amerikaanse ruimtevaartdeskundigen verwachten dat deze vluchten tussen 2003 en 2005 realiteit zijn. Vertrekt de kandidaat niet binnen een jaar, dan ontvangt hij of zij 400.000 euro. Wil de winnaar nog een jaar wachten maar is er dan nog steeds geen vlucht, dan ontvangt hij of zij 500.000 euro. Verder worden er in de shows natuurlijk ook de maandelijkse Staatsloterij-trekkingen bekendgemaakt. The Big Mission is al van start gegaan in Denemarken en in de Verenigde Staten.